Prima   »  EVENIMENTE   »  Naţionale » Republica Moldova a fost reprezentată la reuniunea Comitetului European pentru Democraţie şi Guvernare

Republica Moldova a fost reprezentată la reuniunea Comitetului European pentru Democraţie şi Guvernare

   
imprimare
24.05.2016   13636 Accesări  

 

Secretarul general adjunct al Guvernului, Valentin Guznac  a participat la cea de-a V-a şedinţă plenară a Comitetului European pentru Democraţie şi Guvernare (CDDG), care a avut loc în perioada 19-20 mai curent, la Strasbourg.În cadrul reuniunii, Secretarul general adjunct al Guvernului a împărtăşit experienţa Republicii Moldova în promovarea guvernării democratice.

În alocuţiunea sa, Valentin Guznac a menţionat progresele în reformarea administraţiei publice din ţara noastră, inclusiv reforma administrativ-teritorială, descentralizarea fiscală şi transferul competenţelor către autorităţile administraţiei publice locale, dar şi problemele şi constrângerile existente. Secretarul general adjunct al Guvernului a subliniat importanţa unei strategii de comunicare şi informare a părţilor interesate asupra obiectivelor şi procesului de reformă, metodelor și formelor de cooperare inter-municipală.

În cadrul vizitei la Strasbourg a  Secretarului general adjunct al Guvernului,  la 20 mai 2016, a avut loc şi întrevederea lui Valentin Guznac cu Andreas Kiefer, Secretar General al Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei (CALRE).

Cei doi oficiali au efectuat un schimb de opinii privind cooperarea pe dimensiunea consolidării democrației locale și implementarea programelor pentru facilitarea procesului de descentralizare şi eficientizare a guvernării la nivel local. Secretarul general adjunct al Guvernului a informat despre politicile naționale demarate în contextul reformei administrației publice centrale și locale, cu accent pe necesitatea asigurării calitative a procesului în raport cu beneficiile populației.

Părţile au accentuat importanța dialogului de post-monitorizare și utilitatea recomandărilor lansate prin Foaia de parcurs, care urmează a fi semnată de către Guvernul RM și CALRE. În acest sens, Președintele CALRE, Jean-Claude Frécon, urmează să întreprindă o vizită de lucru în Republica Moldova, în luna iulie 2016.

Secretarul General CALRE a exprimat deschiderea pentru continuarea susținerii plenare a Republici Moldova, inclusiv în vederea asigurării ireversibilității procesului de integrare europeană.

 

               
Tel. +373 22 25 05 83
Fax  +373 22 25 05 81
Creat de
  Adresa:
Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, Casa Guvernului, MD-2033 Chişinău, Republica Moldova
© 2024 Cancelaria de Stat a Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate
  Total vizitatori: 2391151 |  ieri: 1248 |  azi: 176 |  Online: 22
 
Abonare noutăţi