Prima   »  EVENIMENTE   »  Naţionale » La Ruseştii Noi au fost reglementate responsabilitățile în domeniul transparenței administrative

La Ruseştii Noi au fost reglementate responsabilitățile în domeniul transparenței administrative

   
imprimare
15.10.2014   3526 Accesări  

 

La 14 octombrie, curent Consiliului comunal Ruseștii Noi  a  discutat și aprobat Regulile de organizare a procedurilor de asigurare a transparenţei în procesul de elaborare şi adoptare a deciziilor și Planul de acţiuni privind aprofundarea transparenţei şi asigurarea accesului la informaţie a  cetăţenilor. 

Regulile stabilesc responsabilii de coordonare a procesului de consultare publică, termenele de anunțare a inițierii procesului de consultare, procedurile de organizare și desfășurare a acestora.

S-a stabilit că regulile adoptate  vor fi aplicate  în procesul de elaborare şi adoptare a  proiectelor de decizii care pot avea impact economic, de mediu şi social, iar anunţul de organizare a consultărilor publice în aceste domenii va fi făcut  public cu cel puţin 15 zile lucrătoare înainte de iniţierea procedurii de întocmire a variantei finale a proiectului de decizie.

În calitate de coordonator al  procesului de consultare publică a fost desemnată  secretarul consiliului local dna Silvia Cîşleanu.

Reglementările în domeniul transparenței administrative au fost operate în conformitate cu Planul de dezvoltare a capacităţilor instituţionale ale autorităţilor publice din comuna Ruseştii Noi, raionul Ialoveni pentru anii 2013-1015, elaborate în cadrul Programului Comun de Dezvoltare Locală Integrată. 

  

               
Tel. +373 22 25 05 83
Fax  +373 22 25 05 81
Creat de
  Adresa:
Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, Casa Guvernului, MD-2033 Chişinău, Republica Moldova
© 2024 Cancelaria de Stat a Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate
  Total vizitatori: 2278392 |  ieri: 1200 |  azi: 1314 |  Online: 38
 
Abonare noutăţi