Prima   »  EVENIMENTE   »  Naţionale

Naţionale

Realizările în domeniul integrării migrației în dezvoltarea locală discutate în cadrul şedinţei Consiliului coordonator al Proiectului „Migraţie şi dezvoltare locală”
La şedinţa consiliului coordonator al proiectului „Migraţie şi dezvoltare locală” (MiDL) s-au discutat realizările, dar şi activităţile planificate pînă la finele anului în curs. Întrunirea a fost prezidată de Valentin Guznac, Secretar General adjunct al Guvernului Republicii Moldova.
21.10.2016   11652 Accesări   
La Chișinău a fost semnată Foaia de parcurs privind democrația locală și regională în Republica Moldova.
În perioada 06-08 iulie 2016, în Republica Moldova se află în vizită delegația Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CALRE), din care fac parte Jean-Claude Frecon, președintele CALRE, Philippe Receveur, Preşedintele a Comisiei de monitorizare a CALRE, Jean Philippe BOZOULS Director interimar al CALRE, Francis LEC, Membru al Comisiei de monitorizare precum și secretarul Comisiei de monitorizare, Stephanie Poirel.
07.07.2016   14781 Accesări   
   
Cabinetul de miniştri a aprobat Strategia de reformare a administraţiei publice
Guvernul a aprobat, astăzi, Strategia privind reforma administraţiei publice pentru anii 2016 – 2020. Documentul asigură modernizarea instituţiilor de stat şi creează premisele necesare pentru dezvoltarea sustenabilă şi durabilă a Republicii Moldova.
06.07.2016   13498 Accesări   
Prezentarea proiectului "Registrul de Stat al Actelor Locale"
În perioada 17-24 mai 2016 Cancelaria de Stat a participat la evenimentele organizate la nivel regional (Forumul regional de business, organizat de compania Update Moldova). Participarea a fost o oportunitate de a prezenta inițiativa legislativă a Cancelariei de Stat în domeniul promovării și implementării principiului transparenței în procesul decizional la nivelul APL.
27.05.2016   14714 Accesări   
   
Aleșii locali și primarii pot învăța de la distanță cum să administreze treburile publice locale
Platforma pentru instruirea la distanță a aleșilor locali a fost lansată pe 25 mai 2016 la un eveniment desfășurat la Academia de Administrare Publică. Acest instrument inovativ de e-learning a fost elaborat de Academie cu sprijinul Programului Comun de Dezvoltare Locală Integrată şi este disponibil la http://ddp.aap.gov.md.
25.05.2016   12654 Accesări   
Republica Moldova a fost reprezentată la reuniunea Comitetului European pentru Democraţie şi Guvernare
Secretarul general adjunct al Guvernului, Valentin Guznac a participat la cea de-a V-a şedinţă plenară a Comitetului European pentru Democraţie şi Guvernare (CDDG), care a avut loc în perioada 19-20 mai curent, la Strasbourg.În cadrul reuniunii, Secretarul general adjunct al Guvernului a împărtăşit experienţa Republicii Moldova în promovarea guvernării democratice.
24.05.2016   13635 Accesări   
   
Proiectul Strategiei de reformă a Administrației publice pentru anii 2016-2020
Proiectul Strategiei de reformă a Administrației publice pentru anii 2016-2020
12.05.2016   5348 Accesări   
Şedinţa de totalizare a activităţii Oficiului Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat pentru anul 2015
Marți, 5 aprilie curent, la Ungheni a avut loc ședinţa de totalizare a activităţii Oficiului Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat pentru anul 2015, la care a participat conducerea Cancelariei de Stat – Valentin GUZNAC, Secretarul General adjunct al Guvernului, și responsabilii din cadrul Direcției Generale Politici de Descentralizare și Administrare Locală (Victoria Cujba, Șef Direcție Generală, Vladislav Sîrbu, Șef Direcție Control Administrativ).
05.04.2016   5708 Accesări   
   
Comisia Paritară pentru Descentralizare a analizat implementarea prevederilor Strategiei Naționale de Descentralizare
Secretarul general al Guvernului, Tudor Copaci a prezidat, astăzi, ședința Comisiei Paritare pentru Descentralizare, la care au participat reprezentanţi ai Ministerelor Economiei, Educației, Finanțelor, Sănătății, Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Mediului, Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru, precum şi primari, președinți de raioane, reprezentanți ai Congresului Autorităților Locale din Moldova.
31.03.2016   5518 Accesări   
Realizările în domeniul integrării Migrației în dezvoltarea locală discutate în cadrul şedinţei Consiliului coordonator al Proiectului „Migrație și Dezvoltare Locală”
Întrunirea a fost prezidată de Valentin Guznac, Secretar General adjunct al Guvernului Republici Moldova. Guznac a informat membrii Consiliului despre măsurile întreprinse pentru impulsionarea continuării reformelor pe segmentul administrației publice centrale și locale: „A fost re-lansată activitatea Consiliului național pentru reforma administrației publice. Intervențiile proiectului „Migrație și Dezvoltare Locală” (MiDL) sunt în conformitate cu prioritățile Programului de Acțiune 2016-2018 al Guvernului Republicii Moldova care prevăd implementarea unei abordări integrate privind migrația și diaspora la nivel central și local. Pentru implementarea acestor priorități, Guvernul Republicii Moldova a aprobat, pe 24 februarie 2016, Strategia națională ”Diaspora-2025” și Planul de acțiuni pentru anii 2016-2018 privind implementarea acesteia”.
16.03.2016   4910 Accesări   
   
Primarii învață să implice migranții în dezvoltarea localităților
Primarii din 25 de localități din Republica Moldova au învățat din experiența altor colegi cum să implice migranţii în dezvoltarea localităților de baștină. O vizită de studiu de acest fel a fost organizată în perioada 25-26 februarie de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova, în cadrul proiectului „Migrație și Dezvoltare Locală”.
01.03.2016   10165 Accesări   
De la primari – pentru primari: primul set de produse video despre dezvoltarea locală
Cele mai bune experienţe în domeniul dezvoltării locale sunt transpuse în primul set de produse video destinat primarilor din Moldova.Principalele domenii de dezvoltare locale precum: Asigurarea unor servicii de calitate; Dezvoltarea economică locală, Participare cetăţenească şi Transparenţa decizională sunt descrise cu studii de caz într-un format ușor accesibil și inovativ.
29.02.2016   6302 Accesări   
   
Discuții cu reprezentanții PNUD Moldova referitor la dezvoltarea programelor în domeniul administrației publice locale
Valentin GUZNAC, Secretarul General adjunct al Guvernului a inițiat discuțiile cu partenerii de dezvoltare, în portofoliul cărora se regăsește asistență pentru autoritățile administrației publice locale, cu scopul de a relansa un șir de inițiative și a îmbunătăți gestionarea programelor comune de dezvoltare locală.
10.02.2016   5472 Accesări   
Întîlnirea Domnului Valentin GUZNAC, Secretarul General adjunct al Guvernului cu reprezentanții Congresului Autoritățior Locale din Moldova
La inițiativa Domnului Valentin GUZNAC, Secretarul General adjunct al Guvernului, a avut loc întîlnirea de lucru cu reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), la care au participat: Tatiana Badan, Președinta CALM, Viorel Furdui, Director executiv CALM, Tatiana Țurcan, vicepreședinta CALM, primar s. Vinogradovca, raionul Taraclia, Tatiana Gorgan, primar s. Sarata-Nouă, raionul Leova, Alexandru Osadci, expert CALM.
10.02.2016   4995 Accesări   
   
Mesaj de felicitare al Secretarului General Adjunct a Guvernului, Valentin Guznac, cu ocazia Zilei profesionale a autonomiei locale și lucrătorului APL
Stimați colegi din autorităţile administraţiei publice locale,Cu ocazia Zilei profesionale a Autonomiei Locale și a Lucrătorului din Administrația Publică Locală, vă adresez sincere felicitări și urări de bine!Guvernul Republicii Moldova exprimă recunoştinţa, aprecierea şi sprijinul pentru autorităţile publice locale. Este un gest extrem de necesar mai ales în aceste timpuri dificile, cînd volumul problemelor cu care vă confruntaţi zi de zi este mult mai mare decît resursele de care dispuneţi.
01.02.2016   5542 Accesări   
Rezoluția adoptată în cadrul Conferinței Internaționale cu genericul "Descentralizarea: calea spre modernizare a Republicii Moldova"
REZOLUȚIA CONFERINȚEI INTERNAȚIONALEDescentralizarea: calea spre modernizare a Republicii Moldova Palatul Republicii, mun. Chișinău, 17-18 decembrie 2015 Noi, participanții la Conferința Internațională “Descentralizarea – calea spre modernizarea Republicii Moldova”, Pornind de la faptul că administraţia publică locală reprezintă un element esențial pentru funcționarea
21.12.2015   5640 Accesări   
   
Reforma de descentralizare - un obiectiv important al Guvernului
Conferința internațională cu genericul "Descentralizarea: calea spre modernizare a Republicii Moldova" a reunit, la Chișinău, peste 300 de reprezentanţi ai administraţiei publice centrale și locale, parteneri de dezvoltare și experţi internaţionali.
18.12.2015   5512 Accesări   
Prima întâlnire a primarilor parteneri ai Proiectului Migraţie şi Dezvoltare Locală
Primarii parteneri ai Proiectului Migraţie şi Dezvoltare Locală au participat la prima întâlnire din cadrul Proiectului.Sergiu Ceauș, Secretar General adjunct al Guvernului a ţinut să felicite primarii cu faptul că localităţile pe care le reprezintă au fost selectate în calitate de partenere ale Proiectului. „Guvernul Republicii Moldova mizează foarte mult pe suportul cetăţenilor plecaţi la muncă peste hotare. Utilizarea acestui potenţial nu este posibilă în deplină măsură mizând doar pe remitenţe. Acesta este un proces complex care necesită implicarea autorităţilor centrale, dar şi locale în a stimula concetăţenii noştri să fie parte a dezvoltării locale. Sunt sigur că prin intermediul acestui proiect va fi dat start unor modele de dezvoltare locală cu suportul migranţilor”, a declarat Ceauş.
04.12.2015   5497 Accesări   
   
În atenția Autorităților Publice Locale
Institutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale (IDSI) invită la evenimentul proiectului DISCUS - Platformă de discuţii privind problemele de dezvoltare a societăţii informaţionale.Seminarul cu tematica: Soluţii TIC pentru Servicii Publice Locale (Aspecte Practice) va avea loc în perioada 24 - 25 Noiembrie, la Chişinău (Institutul Muncii, Sala de Conferinţe, etaj 1, cu începere de la ora 09.30).La eveniment sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi ai mediului academic, ai sectorului guvernamental, ai societăţii civile, ai mediului de afaceri şi reprezentanţi ai administraţiilor locale din Republica Moldova. Se planifică mai multe prezentări ale experţilor naţionali precum şi ale celor din ţările Visegrad, lucru în echipe asupra posibilelor planuri de acţiuni pentru e-servicii locale.Vom fi onoraţi să fiţi prezenţi la evenimentul proiectului DISCUS, organizat de IDSI, sau să delegaţi un reprezentant al autorităţii Dvs.
18.11.2015   5407 Accesări   
Forum regional pentru transfer de bune practici în domeniul cooperării intercomunitare
”Unde-s mulți, puterea crește”, asta și-au zis primarii din satele Ciuciuleni, Drăguşenii Noi, Paşcani şi Secăreni din raionul Hînceşti şi-au unit eforturile. La începutul anului 2015 aceste patru localități au înființat Întreprinderea intercomunitară (ICI) de servicii comunale Ciuciuleni. Edilii spun că în așa fel ei pot soluționa mai eficient și prompt problema întreţinerii şi deszăpezirii drumurilor la nivel local. Acest exemplu urmează să fie replicat și în alte localități.
10.11.2015   5490 Accesări   
   
1 2 3 4 5 6 »»
               
Tel. +373 22 25 05 83
Fax  +373 22 25 05 81
Creat de
  Adresa:
Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, Casa Guvernului, MD-2033 Chişinău, Republica Moldova
© 2024 Cancelaria de Stat a Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate
  Total vizitatori: 2391053 |  ieri: 1248 |  azi: 82 |  Online: 39
 
Abonare noutăţi